Besnik Pula emërohet këshilltar për Marrëdhënie Ekonomike Ndërkombëtare

0
173
Reklame e sponzorizuar
Kryeministri i Republikës së Kosovës, Albin Kurti ka emëruar sot, Besnik Pulën këshilltar të jashtëm politik (pro-bono) për Marrëdhënie Ekonomike Ndërkombëtare.

Kështu është bërë e ditur përmes një komunikate për medie nga Zyra e Kryeministrit.

  “Besnik Pula është Profesor i Asociuar në Departamentin e Shkencave Politike të universitetit Virginia Tech (ShBA), ku është gjithashtu Drejtor i Asociuar i Qendrës për Studime të Bashkimit Evropian, Studimeve Transatlantike dhe të Hapësirës Trans-Evropiane (CEUTTSS), e mbështetur nga programi Erasmus+ i Komisionit Evropian”, thuhet në komunikatë.

Po ashtu, bëhet e ditur se Pula studimet e doktoraturës për sociologji i ka mbaruar në Universitetin e Miçiganit (University of Michigan), kurse ato të masterit në universitetin Georgetoën, ndërsa paraprakisht ka qenë i asociuar në role hulumtuese dhe ligjëruese me Universitetin Princeton, Neë York University dhe Universitetin e Binghamtonit.

“Puna e tij hulumtuese është mbështetur dhe shpërblyer nga Fondacioni Kombëtar i Shkencës (ShBA), Shoqata Sociologjike Amerikane (ASA), programi Fulbright-Hays i Departamentit të Arsimit (ShBA), American Council for Learned Societies (ACLS) dhe International Research and Exchanges Board (IREX)”, thuhet në komunikatë. 

Reklame e sponzorizuar

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here