Teknologji

Viber me diçka të re – për muajin e privatësisë dhe sigurisë

Rakuten Viber, një lider global në komunikimin me shumë platforma, nderon “Muajin Ndërkombëtar të Privatësisë dhe Sigurisë” duke vazhduar të punojë me përkushtim për të mbrojtur të dhënat e përdoruesve të tij. Duke nisur një sërë aktivitetesh, video edukative dhe duke zhvilluar funksionalitete të reja, Viber kujdeset që privatësia e përdoruesit të jetë në dorë.
Ndryshe nga aplikacionet e tjera, enkriptimi i dyanshëm është aktivizuar automatikisht për bisedat grupore dhe private në cilësimet e Viber që nga viti 2016, kështu që përdoruesit nuk kanë nevojë ta aktivizojnë atë shtesë. Për shkak se Viber është një platformë në të cilën markat dhe përdoruesit komunikojnë rregullisht me njëri-tjetrin, ai ofron të gjitha nivelet e sigurisë me transmetim të koduar të mesazheve të biznesit.
Kriptimi gjatë transmetimit ofron një nivel jashtëzakonisht të lartë sigurie për përdoruesit dhe markat – mesazhet nuk ruhen në serverët Viber, lidhjet janë të sigurta dhe vetëm HTTPS. Viber po merr të gjitha masat për t’i mbajtur përdoruesit e tij të sigurt nga sulmet e hakerëve.
Me rastin e muajit në të cilin individët fuqizohen për të marrë masa për mbrojtjen e të dhënave, Viber po lanson edhe një funksionalitet të ri – “zhdukjen” e mesazheve në bisedat në grup. Ky opsion është i disponueshëm nga muaji qershori i vitit 2020 për biseda individuale dhe tani e tutje të gjithë anëtarët mund ta aktivizojnë dhe çaktivizojnë lehtësisht këtë opsion në çdo bisedë në grup dhe të specifikojnë nëse duan që mesazhet të zhduken pas 10 sekondash, një minutë, një orë ose një ditë pas duke lexuar.Rakuten Viber, një lider global në komunikimin me shumë platforma, nderon “Muajin Ndërkombëtar të Privatësisë dhe Sigurisë” duke vazhduar të punojë me përkushtim për të mbrojtur të dhënat e përdoruesve të tij. Duke nisur një sërë aktivitetesh, video edukative dhe duke zhvilluar funksionalitete të reja, Viber kujdeset që privatësia e përdoruesit të jetë në dorë.
Ndryshe nga aplikacionet e tjera, enkriptimi i dyanshëm është aktivizuar automatikisht për bisedat grupore dhe private në cilësimet e Viber që nga viti 2016, kështu që përdoruesit nuk kanë nevojë ta aktivizojnë atë shtesë. Për shkak se Viber është një platformë në të cilën markat dhe përdoruesit komunikojnë rregullisht me njëri-tjetrin, ai ofron të gjitha nivelet e sigurisë me transmetim të koduar të mesazheve të biznesit.
Kriptimi gjatë transmetimit ofron një nivel jashtëzakonisht të lartë sigurie për përdoruesit dhe markat – mesazhet nuk ruhen në serverët Viber, lidhjet janë të sigurta dhe vetëm HTTPS. Viber po merr të gjitha masat për t’i mbajtur përdoruesit e tij të sigurt nga sulmet e hakerëve.
Me rastin e muajit në të cilin individët fuqizohen për të marrë masa për mbrojtjen e të dhënave, Viber po lanson edhe një funksionalitet të ri – “zhdukjen” e mesazheve në bisedat në grup. Ky opsion është i disponueshëm nga muaji qershori i vitit 2020 për biseda individuale dhe tani e tutje të gjithë anëtarët mund ta aktivizojnë dhe çaktivizojnë lehtësisht këtë opsion në çdo bisedë në grup dhe të specifikojnë nëse duan që mesazhet të zhduken pas 10 sekondash, një minutë, një orë ose një ditë pas duke lexuar.
Në pajisjet me Android 6 ose version më të ri, Viber do të çaktivizojë plotësisht përcjelljen, kopjimin ose kapjen e ekranit të mesazheve kur të aktivizohet opsioni i zhdukjes. Për versionet më të vjetra të Android dhe të gjithë përdoruesit e iOS, anëtarët e bisedës në grup do të njoftohen automatikisht nëse ndonjë anëtar merr një pamje nga ekrani ose pamje nga ekrani i mesazhit që zhduket. Ky opsion mund të aplikohet për çdo lloj mesazhi, duke përfshirë fotot dhe ngjitësit.
Përdoruesit gjithashtu mund të kenë besim se janë të sigurt gjatë bisedës me kompanitë. Të gjitha markat që duan të jenë të pranishme në Viber rishikohen dhe miratohen me dorë nga ekipi i Viber, kështu që markave u kërkohet të pranojnë politikën e privatësisë për komunikimin me përdoruesit. Profilet e verifikuara të biznesit marrin verifikim, dmth një distinktiv blu – një shenjë autenticiteti që u tregon përdoruesve se marka është e besueshme, gjë që lejon komunikim më transparent midis përdoruesve dhe markave. Për më tepër, një urdhër zyrtar biznesi mund të përmbajë informacione për markën, logon, adresën dhe numrin e telefonit – të gjitha për ta bërë më të lehtë për përdoruesin të kontrollojë dhe identifikojë porosinë aktuale.
Gjatë gjithë tetorit, Viber ndan këshilla sigurie përmes mesazheve dhe videove në komunitetet e tij lokale, për të edukuar përdoruesit se si mund të personalizojnë dhe kontrollojnë aspekte të ndryshme të privatësisë së tyre në aplikacion.
Viber iu bashkua fushatës #StopHateForProfit në 2020 për të treguar mbështetjen e saj të vazhdueshme për mbrojtjen e të dhënave të përdoruesve dhe në të njëjtën kohë ndërpreu të gjitha lidhjet e biznesit me Facebook. Fondacioni Mozilla shkroi për këtë hap në hulumtimin e tij të fundit, ku Viber u njoh dhe u vlerësua pozitivisht si një kompani që ka një qasje cilësore për të punuar në mbrojtjen e privatësisë.

DTV-10

Recent Posts

Protestojnë punëtorët e minierës “Golesh” para Qeverisë së Kosovës

Punëtorët e minierës “Golesh” kanë protestuar para Qeverisë së Kosovës për shkak të largimit në…

8 months ago

Në Turqi arrestohet edhe një gazetare

Policia bastisi shtëpinë e gazetares Nurcan Yalçın në lagjen Kayapınar të Diyarbakirit. Pas kontrollit në…

8 months ago

Agim Veliu i shkruan një letër të gjatë Abdixhikut për pakënaqësitë e tij

Në degën e LDK’së në Podujevë, është emëruar një kryetar i paligjshëm, duke aluduar kështu…

8 months ago

Kamerat s’funksionuan në momentin e arratisjes së Radojçiqit, nisin hetimet për këtë çështje

Lajmin e ka konfirmuar edhe prokurori Rasim Maloku. Ai ka thënë se kanë nisur hetimet…

8 months ago

IPK rekomandon suspendimin e tre policëve pas ikjes së Milan Radojçiqit nga pika kufitare Bërnjak

Në njoftim thuhet se personi në fjalë ka ikur me veturë në drejtim të Serbisë…

8 months ago

Deputetët kaq shpenzuan në dy muajt e fundit të vitit për të shkuar në Kuvend

Për periudhën nëntor-dhjetor të vitit 2021, një deputet ka shpenzuar deri në 870 euro për…

8 months ago